Kontakt

At opstøve, indsamle, fordøje og bearbejde information til indlæg på denne blog er min store passion og interesse. -men også særdeles tidskrævende.

Kommentarer, korrektioner, uddybende information, referencer, input er meget velkomne.

Økonomisk bistand og/eller bidrag modtages med største taknemmelighed.

Allervenligst,
Birgit E. Bonefeld, tekstilbiolog, mm

[email protected]

 

Bidrag

 • Oversættelse af 1-flere blog-indlæg til engelsk; indlæggene kommer til at ligge på www.textilebiology.com
 • Gæsteblogger: har du viden om et emne, der vil egne sig til et tekstilbiologi blogindlæg, så tag kontakt.
 • Indlæg-“on demand”: Har du et emne, du gerne vil vide mere om, så prøv at bestille et indlæg. Om det ligger inde for mit interesse- og kompetencefelt, prioriterer jeg gerne at arbejde med sådanne målrettede indlæg.
 • Finder du fejl eller forældede information er, eller mangler der slet og ret informationer, i allerede skrevne indlæg, så tag kontakt. Det er mig magtpåliggende at bloggens indhold er så lødigt, korrekt og sporbart som muligt.

Bistand

 

11 thoughts on “Kontakt”

 1. Det var pungrottens skyld, at jeg havnede på din side, men det var også mange gode oplysninger.
  Har du taget et parti garn hjem, eller det blev ikke? Det er åbenbart ikke få let at fonde i Danmark, sommerfuglen skriver, at de kun har brunt garn tilbage.

 2. Hej. Lider desværre af dobbeltsyn og balance besvær efter nogle små blodpropper. Har fået prisme briller. Men ser bedst med det ene øje lukket. Ærgeligt at man skal ligne En flot sørøver når man nu ikke er det. Kunne tænke mig en ny og kreativ løsning på “klap for øjet”. Håber på et svar fra dig. Kh. Britta

 3. Hej Britta,
  Tak for din henvendelse. Hvor kreativ må/skal løsningen være…? Hvad er du for een, hvis du skal sætte et par ord på din “type”… Så skal kjeg gerne lige overveje en sjov klap-løsning:-)
  Venligste hilsner,
  Birgit

 4. Hej Birgitte
  Jeg støtte Idag i Politiken på endnu et firma der sælger bambus undertøj ( bamigo.com ). Da de skriver en del om hvor miljøvenligt det er, både ved dyrkningen og i produktionen, fik jeg lyst til at undersøge det nærmere om det nu også holdt vand. I den forbindelse kom jeg omkring dine udemærkede artikler om viskose og hvordan nogle firmaer godt kan finde ud af at gøre det ordentligt ( god læsning). Jeg tænkte derfor på om ikke du havde lyst og mod på at undersøge nærmere om det er er ok produktion. Textilet laves af firmaet Jigao (John.com) de skriver mange fine ting som jeg ikke er dygtig nok til at gennemskue. Håber du har lyst til at skrive et indlæg.

 5. Hej Niels, TAK for din virkelig dejlige kommentar. Jo, jeg vil rigtig gerne skrive lidt mere om bambus; den er en “sjov” fiber, på mange måder; særdeles “hypet” som en meget “grøn” fiber, men samtidig kendt som et “textbook” eksempel på en greenwashing case… Uanset hvad, så er den typisk særdeles lækker og komfortabel… Har du mulighed for at sende mig info om den Politikken-artikel-du har læst…? Du hører nærmere:-)

 6. Hej Birgit
  Jeg er på jagt efter Hørvævmåtte/tekstil som erstatning for kulfibervæv og glasfibervæv – har læst lidt om afprøvninger på DTU, men kan ikke finde selve materialet – er det noget du er stødt på i din søgen?

  Jeg bygger hypernaturalistiske og andre menneskestørrelse dukker i væv,silikoner, skum og plast mm. og vi kigger også efter alternative materialer til kostumer og scenografier
  Mange hilsener
  Svend E Kristensen
  http://www.sewflunkfurywit.dk
  http://www.facebook.dk/sewflunkfurywit

 7. Overvej at benytte stof af fremstillede fibre af cellulose istedet. Ganske almindeligt viskose-for er ofte lavet at filament, på samme måde som de konventionelle komposit-fiber måtter af glas-, kul- og aramid fibre. Naturfibre af hør/hamp er derimod staple-fibre.

 8. Kære Birgit,
  Jeg leder efter et materiale til tekstil der kombinere bomuld og algefiber. Metervaren skal kunne strækkes.

 9. Hej Jeanette, uh, det er en ret begrænset “teknisk specifikation”, du der gir…;-) Jeg har jo skrevet lidt om alge-fibrene… https://tekstilbiologi.dk/alge-tekstil/ -Men, det er jo ikke bomuld, men regenereret celluose-fiber (lyocel, modal).
  Mener du mon bomulds-tekstil der er behandlet med komponenter fra alge…?
  Skriv evt en mail, med mere præcis og detaljeret beskrivelse af hvad det er du søger, og hvad ddet skal bruges til. [email protected]

 10. Hej Birgit
  Jeg læser til tekstil formidler og vi er igang med en visuel opgave med lidt tekst, (som foredrag), om Ramie og bambus ift. beklædning. Har du nogle fif til hvor vi kan få oplyst mere om emnerne, eller har du mon noget mere viden som vi må læse?
  Mvh Karen Lolk

 11. UNDSKYLD! Jeg ser først nu at I har skrevet en kommentar. Jeg beklager!
  Jeg går ud fra at det er aaaaaaalt for sent nu…? I så fald, så håber jeg at jeres foredrag gik godt!

Leave a Comment