Tøj efter individuelle mål

En måde at tænke bæredygtighed ind i design er ved at tøjet er tilpasset den enkelte bruger, i pasform og/eller udtryk. Derved øges glæden og tilfredsheden for en given beklædningsgenstand, og den vil derfor formentlig blive passet bedre på, og holde længere… i stil med tidens “slow fashion”-strømning. Så, at anskaffe sig kvalitetstøj, i bæredygtige materiale, der passer, er bæredygtigt. -I hvert fald mere bæredygtigt en at købe stangvarer, som alt for hurtigt smides væk fordi materiale og pasform “ikke holder”.

Forskellige virksomheder har specialiseret sig i at sælge tilpassede beklædningsgenstande, bl.a. danske MY STAR DENIM og belgiske Bivoline, der præsenteres herunder.

Screen Shot 2014-06-03 at 09.48.51

My Star DENIM beskriver på deres webside:

Ved hjælp at et helt nyt tankesæt og en ny metodik til, hvordan jeans kommer til verden, har MY STAR DENIM nu gjort det muligt at designe jeans, der er seje og som samtidig passer og sidder godt. 

Nutidens jeansmærker betjener, mere eller mindre bevidst, en lille målgruppe, som designerne finder smukke eller kropsligt tiltalende. De tilbyder således oftest 6-12 taljestørrelser i 2-3 benlængder. Disse 12-36 størrelsesvarianter resulterer typisk i, at maximalt 10% af forbrugerne føler sig godt tilpas i netop det enkelte jeansmærke. De resterende 90% må fortsætte deres tidskrævende kamp for at finde en model eller et jeansmærke, som kan betjene dem. 

MY STAR DENIM ser derimod anderledes på udfordringen i at finde en perfekt siddende jeans. 

Vi vil befri forbrugerne for den evige søgen og de mange prøvelser i prøverummene med jeans fra butikshylderne. Vi vil befri forbrugerne for at gå på kompromis, når de skal købe jeans. I stedet vil vi ved hjælp af det revolutionerende og patenterede størrelsessystem UNIQSIZE lave en personlig jeans til hver enkel forbruger nemt og bekvemt. 

Målet er at holde priserne på det samme niveau som for masseproducerede mærkevarejeans, og samtidig skal den personlige jeans kunne leveres indenfor 10-20 dage. 

For at vi kan holde disse målsætninger, har vi allieret os med alle de bedste partnere inden for udvikling af jeans:

  • De bedste italienske leverandører af stoffer med lagerservice.
  • De mest kompetente og fleksible systuer i Europa.
  • De bedste vaskerier.
  • Det automatiserede størrelsessystem UNIQSIZE.

Det belgiske firma Bivolino har specialiceret sig i at customerisere herre- og dameskjorter.

fashion shirts, fashion shirt, trendy shirts, trendy shirt, fashion men's shirts, fashion men's shirt, trendy men's shirts, trendy men's shirt, customized shirts, custom shirts

Som det hedder i den danske beskrivelse: Disse specialfremstillede skjorter kan skræddersyes til brugerens ønsker, så de passer til jakkesæt eller mere kasuelle outfits takket være variationsmulighederne inden for materiale og styling. Skrædderprocessen strækker sig over fem trin, herunder valg af stof, mønster, design, personlige monogrammer, størrelse og tilpasning, så man ender ud med et stykke tøj, der er så smart, at selv de hårdeste Soduku-mestre ikke ville kunne kreere noget lignende.

Dedikeret til en bæredygtig forretningsmodel med biologisk nedbrydelig emballage og miljøbevidst logistik, introducerer Bivolino ofte nye foranstaltninger til at reducere klimaødelæggelser i forbindelse med produktionen. Virksomheden skaber skjorter til kvinder og mænd, og giver dem også en række slips og manchetknapper som kronen på værket.

Og hvad med at overveje produktion af halvfabrikata; At en given beklædningsgenstand er designet og produceret af professionelle, men at enkelte sømme skal syes af kunden selv (måske i samarbejde med sælger), således at den givne beklædningsgenstand er tilpasset den enkelte kunde.