Maskinstrik-oplæring

strikkeprc3b8ve-nederdelsstriber

Lige i tiden er det på godtgarns’s søsterside www.hurlumhey.dk, det hele sker; jeg er ved at lære mig selv at strikke på min fine gamle Passap-strikkemaskine. På billedet ses en strikkeprøve for kiler, lavet vha forkortede rækker. Læs mere her. Meget sjove, ikk? Der er laaaang vej endnu, men der arbejdes på det;-)

Strikkeprøve

img_0009

Jeg har haft PureMilk i strikkemaskinen. -Og det gik rigtig fint:-) Garnet er jo ret fast spundet, og derudover glat, og resultatet føles da også rigtig blødt og lækkert.. Jeg havde skruet trådspændingen op på max (8 på min røde Passap), og så går det fino i maskinen. Jeg prøvede dog også at lave dobbelte kanter, det er garnet så nok alligevel for tykt til…

Nu står den på optælling og udregning af strikkefastheden, og så kan jeg komme igang med at model-udvikle; afhængig af hvor langt mine 12 nøgler PureMilk, så er håbet at lave enten en bluse eller en kjole, bedde dele vha “forkortede rækker”. Jeg har garn i 2 farver (lille, sort og grå), såplanen er at de kiler, der bliver lavet vha de forkortede rækker, skal “omgives” af rækker i kontrastfarver. -Nu må vi se hvad det hele blir til;-)