Garn af edderkoppe-silke protein

spider-web1

Jeg har jo været på litteratur-jagt, for at blive klogere på denne wet-spinning metode, der bruges til at lave f.eks. fibrene til mælkegarn. -Og det har bragt mig VIDT omkring! I et patent fra 2003 beskrives hvordan forskere fra firmaet Nexia Biotechnologies har lavet garnfibre af rekombinant udtrykte proteiner. Anvendelsesmuligheder er utallige (jvf. dem selv); disse fibre egner sig til alle formål hvor det er ønskeligt at fibren har høj strækstyrke (tensile strength) og elasticitet. For en bio-nørd som mig er det også rigtig spændende at læse om kendskab til hvilke aminosyre-sekvenser i silkeproteinet, der resulterer i elasticiteten; aminosyre-sekvenserne er således ret godt beskrevet i patentet.

Kunne da være sjovt at kunne gå i tøj, lavet af edderkoppe-silke, eller hvad?

Please follow and like us:

PatenterI min søgen efter information efter beskrivelse af hvordan man-made protein-baserede fibrer fremstilles, har jeg været på jagt i den europæiske patent database; .

Jeg har foreløbig fundet frem til følgende patenter (se links nedenfor); desværre er det ikke let af få fat i original-dokumentet i et sprog jeg kan forstå (altså ikke kinesisk), men jeg må fortsætte min søgen; nu har jeg ihvertfald nogen patent-numre at gå videre med. Hvis nogen har kommentarer, tips eller gode råd til min videre søgning, så lad mig endelig høre fra jer!

Read morePatenter

Please follow and like us: