Øko-Tex 100 standard Certifikat


Mælkefibrer har ret til at markedsføre sig med Øko-tex Standard 100 Certifikatet. Øko-Tex er ensbetydende med tekstilvarer, der ikke skader brugernes sundhed. Beviset er mærket “TILTRO TIL TEXTILER”.

 

Yderligere informationer findes på Teknologisk Instituts hjemmeside samt på www.okotex.dk

På swicofils iøvrigt meget spændende webside skrives der at “Milk protein fiber has passed Oeko-Tex Standard 100 green certification for the international ecological textiles”. Jeg har forhørt mig ved John Hansen fra Teknologisk Institut, hvad “green” refererer til, om det er et andet, mere omfattende certifikat end Øko-tex Standard 100 Certifikatet. Et sådan Green certifikat findes dog tilsyneladende ikke, og det må derfor være en noget fri fortolkning af certifikatets betydning, at det refererer til at fibrene er økologiske.


Som der skrives af teknologisk Institut, så er Øko-Tex 100 en human-økologisk produktmærkning; Varer med dette certifikat testes for sundhedsskadelige kemikalier og farvestoffer. Certifikatet refererer altså til selve produktet og sikrer, at det ikke afgiver stoffer, der kan skade brugernes sundhed.

Hvis nogen af GODTGARNs læsere kender til “Oeko-Tex Standard 100 green” certifikatet, hører jeg meget gerne om det.

Leave a Comment