Danske råvarer til lokal og bæredygtig tekstilproduktion

Hvilke råvarer har vi i Danmark, der kunne være råmateriale for tekstil produktion. -Efter en brainstorming med mig selv, er jeg kommet frem til følgende. Nogle af dem er MEGET på ide/konceptstadie, andre er mere modne til at kunne fungere som råvare, såfremt afsætning kan sikres. Rækkefølgen er ikke på nogen måde hierakisk!  Jeg modtager meget gerne input.  Jeg arbejder på at adresse dem enkeltvis, med blogindlæg og foreløbig kan der læses om keratin som råmateriale for (tekstil)fibre, via nedenstående link.

Keratin (hår, fjer, uld)

Nælder, Hør, Hamp

Bomuld (fra genanvendelsepotentiale… renewcell)

Bioplast-afgrøder / PLA afgrøder

Alger: Regenererede protein- eller cellulose fibre

Lupin: Proteinbaseret regenereret fiber

2 thoughts on “Danske råvarer til lokal og bæredygtig tekstilproduktion”

  1. Hej Birgit,
    Spændende input. Nu kan jeg se, at dit indlæg er fra 2014 – kender du mon til udviklingen inden for disse råmaterialer med henblik på tekstilproduktion? Selv kender jeg til Rachel Kollerup og Agrotechs eksperimenter med hamp og så er det jo ligeledes interessant af følge Re:newcell løbende (:
    Bh Kathrine

  2. Hej Kathrine, Tak for din kommentar. Jeg beklager at jeg først ser den nu. Åh, jo, jeg følger med, det bedste jeg kan;-) Rachel/Agrotech (der nu er en division under Teknologisk Institut) kører videre. Og jeg arbejder også det bedste jeg kan, på at finde midler og muligheder for at arbejde med det. Re:newcell er virkelig spændende at følge. Lige som Infinited Fiber, Spinnova Oy, Vitadylan, Monocell og de andre bravt kæmpende initiativer:-)

Leave a Comment