Mælkegarn er en såkaldt regenereret fiber, og således en mellemting mellem naturlige og syntetisk syntetiske tekstil-fibre. Regenererede (eller semi-syntetiske) fibre kan laves af mange andre udgangsmateriale end mælkeprotein; Man kan opdele udgangsmaterialet for fiber-fremstillingen på flere forskellige måder:
Protein eller kulhydrat: Protein-kilderne kan være mælk (kasein), soya (billedet herover), majs eller noget helt fjerde. Da de regenererede fibre i sin tid blev udviklet, syslede man også med helt andre, mere absurde, proteinkilder. Faktisk så siges det at stort set alle opløselige proteiner kan regenereres (omdannes) til fibre, men det er ikke alle disse protein-fibre der er lige holdbare… Kulhydrat-kilderne kan være f.eks. papir, halm, træ eller bambus. Kendte regenererede kulhydrat-fibre er Viscose (Rayon), Modal og Lyocell.
Animalsk eller vegetabilsk: Protein, til fremstilling af regenererede fibre, kan stamme fra enten dyr eller planter. Af de ovenfor nævnte protein-kilder stammer mælkeprotein jo fra dyr, mens både soya og majs er planter.
Som det ses, lapper disse forskellige grupper af udgangsmateriale for regenererede fibre over hinanden.
Naturligt eller syntetisk udgangsmateriale: De ovenfor nævnte grupper er alle naturligt dannet udgangsmateriale for fiberfremstilling. Modsat er syntetiske fibre dannet af menneskehånd fra bunden af; (poly-)amid, (poly-)ester eller (poly-)akryl.
Endelig kan man opdele udgangsmaterialet efter hvor bæredygtigt, det er, f.eks. afhængig af hvor stor en belastning fremstilling og forarbejdning af materialet har på naturen og drivhuseffekten. -Men det er en helt anden histore;-)