Smelte-spinding

polyester1

Det er endnu ikke lykkedes mig at finde et sted i Dk, hvor wet-spinning rent faktisk udføres, hverken på laboratorie-niveau eller i produktion. Jeg ville ellers RIGTIG gerne se metode og opstilling i praksis!

Men jeg har fået kendskab til 3 tekstil-fiber-virksomheder i Danmark, der dog alle 3 arbejder med smelte-spundne fibrer. Det drejer sig om Fibervisions, FiberTex og Trevira-Neckelman. Sidstnævnte, der arbejder med forarbejdning af polyester-fibre, har jeg været på selvarrangeret studiebesøg ved, det var svært inspirerende. Læs mere på hurlumhey-siden!  Kunne være STORT om man kunne få lov at følge en udviklingsopgave derude, måske som virksomhedspraktik eller i forbindelse med det kemi-kursus om “Organiske polymerer” som jeg følger.

1 thought on “Smelte-spinding”

  1. Hej Birgit. Tak for kommentarerne ovre ‘hos mig’. Du spurgte efter en opskruft på armbånd – den kan du f.eks. finde her hos karen Klarbæk.
    http://karenklarbaeksverden.blogspot.com/2009/08/sadan-hkler-man-mine-armband.html
    Jeg hækler lidt tilfældigt uden opskrift, så en opskrift på bold kan jeg desværre ikke hjælpe med. Men jeg har tænkt at skulle lave et par rangler snart – så skal jeg lægge opskriften ud når jeg har brugget dem sammen. God søndag og tak for spændende læsning om nyt garn! Mvh Nina

Leave a Comment